Trucuri pentru un platou cu mezeluri reușit

Orice eveniment aduce cu sine verva pregătirilor, ceea ce presupune planificarea diferitor feluri de mâncare. Dar experiența de gospodină demonstrează că fiece sărbătoare trebuie începută cu un aperitiv delicios, dar și splendid. Platoul cu mezeluri este cu siguranță un clasic atemporal. Cum să-l transformăm într-o piesă de artă culinară?

Iată câteva reguli și sfaturi pentru a un platou reușit:

  • Alegerea platoului

Inițial, este foarte important ca farfuria dumneavoastră să fie plăcută tuturor oaspeților. Trebuie să optați pentru o veselă din ceramică, porțelan fosfatic sau porțelan feldspat, nicidecum din lemn, pentru că acesta ar putea influența asupra aromei mezelurilor.

  • Selectarea produselor

Pentru a crea o diversificare de culoare și gust este nevoie să selectăm cel puțin șase tipuri de mezeluri diferite. Prin urmare din ansamblul de produse Nivalli alegem cele mai reprezentative – printre acestea s-ar înscrie:

salamul „Favorit” – o varietate dulce-picantă asemănătoare vestitului chorizo,

salam „Moscova Premium”- salam original prin culoare și savoare,

servelat „Vip” – produs autentic prin forma „floare” și gustul asemănător șuncii „de Parma”,

salam „Nobil” – un concept „nobil” de salam, distinctiv prin gustul fin al cărnii de porc,

saleami „Milano” – un mezel individual prin textură și rozul pal,

fileu crud-zvântat de porc sau vită– produs ce surprinde prin rafinament.

Pentru a adăuga mai mult estetism, aranjați feliile sub formă de mozaic sau buchet, iar gospodinele mai îndemânatice pot încerca chiar compoziții mai complicate.

  • Adăugați o notă personală

Faceți platoul dumneavoastră și mai interesant, adăugând garnituri cu diverse arome sau texturi variate: murături, fructe uscate, nuci, cașcaval, măsline. De remarcat că o selecție corectă a mezelurilor și a produselor auxiliare, adaugă un interes vizual și totodată stimulează discuțiile printre invitați, pe măsură ce aceștia le probează.

  • Porțiuni potrivite

Dacă serviți platoul vostru la un cocktail și aveți o masă planificată pentru mai târziu, asigurați-vă că vor putea savura bucatele și din timpul cinei. Planificați în jur de 80 g proteine pentru fiecare oaspete.

Respectați aceste reguli și aveți garantat o seară de succes.

 

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

0

TOP

X
preloader