Cum alegem un mezel de calitate?

Carnea și mezelurile au obținut un loc de frunte pe masa moldovenilor, pentru că sunt produsele alimentare cele mai consumate.

Din gama vastă de mezeluri pe care le întâlnim pe rafturile magazinelor este greu să selectăm pe cele mai gustoase, dar și de calitate. Pentru a vă ghida, vă oferim câteva sfaturi în realizarea unei alegeri corecte.

  1. Optați pentru mezelurile de calitate

Deși alegerea este variată, nu trebuie de ignorat calitatea. Pentru început, alegeți produse din cea mai bună carne. Selectarea materiei prime rămâne primul indicator demn de monitorizat. Prin urmare, optăm pentru un salam fără prea mulți coloranți, nitriți adăugați, realizat din bucăți nobile de carne, provenite de la porci crescuți fără antibiotice sau hrăniți cu Organisme Genetic Modificate.

Nu ezitați să comparați etichetele și valorile nutriționale, pentru a alege produsul cu cele mai puține grăsimi. Pentru anumite mezeluri această rată variază uneori de la simplă la dublă în funcție de marcă, pentru același produs. Pentru a nu fi duși în eroare, concentrați-vă pe produsele procesate minim! Favorizăm aromele naturale și membranele tradiționale-naturale care păstrează un gust unic și autentic.

  1. Analizați etichetele

Ca și în bucătărie, cel mai bun mod de a vă face o idee despre un produs este, desigur, să-l gustați. Doar unele indicii te pot avertiza sau îndruma în căutarea unui produs bun. Nu uitați să controlați aspectul vizual al mezelului – acesta trebuie să fie mat și uniform. Mirosul și culoarea sunt la fel de evidente ca importanță. Evitați produsele cu culori vii și strălucitoare. De asemenea, analizați atent și termenul de valabilitate al produsului.

Lăsăm deoparte produsele cu ambalaje neclare sau ilizibile. Indiferent unde vă faceți cumpărăturile – de la măcelăria din cartier, din piață sau din supermarket, originea produselor trebuie să fie indicată în mod clar.

  1. Favorizați filiera autohtonă de producere

În supermarkete sau magazine specializate aveți o gamă largă de produse, dar trebuie să ne concentrăm pe cele care sunt realizate în filiera autohtonă de producere, cu cereale de pe câmpurile noastre și animale crescute fără Organisme Genetic Modificate. De la reproducere până la comercializare, se efectuează astfel de controale în fiecare etapă a lanțului de producere, pentru a îndeplini cele mai stricte specificații. De aceea, vă recomandăm să optați pentru mezeluri moldovenești pentru trasabilitate și transparență deplină.

În acest sens, compania Nivalli și-a concentrat toată atenția pentru a răspunde tuturor standardelor de calitate și utilizează doar materii prime autohtone în realizarea unor mezeluri savuroase.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

0

TOP

X
preloader