Ciolanul de porc la cuptor – vedeta meselor în sezonul rece – Vezi rețeta VIDEO
Comentariile sunt închise pentru Ciolanul de porc la cuptor – vedeta meselor în sezonul rece – Vezi rețeta VIDEO

Ciolanul de porc este o mâncare pe care o întâlnim în multe țări din Europa sub diferite denumiri, precum ”ham hocks” sau ”Eisbein” în țările anglo-saxone sau ”golonka” în Polonia, acolo unde este considerată o mâncare tradițională.

Un produs unic în Moldova, ciolanul de porc Nivalli este minunat pentru momentele în care nu aveți chef să gătiți sau aveți musafiri. Tot ce trebuie să faceți este să îl băgați în cuptorul preîncălzit cu tot cu punga termică din ambalaj și să savurați momentele când casa se va umple cu aroma delicioasă a cărnii suculente.

Pentru rețeta ciolanului de porc la cuptor marca Nivalli, specialiștii Nivalli selectează cele mai bune bucăți de carne de porc, peste care presară un amestec de ghimbir și busuioc. Ciolanele sunt ambalate într-o pungă termică ”magică” care este folosită pentru a coace carnea și datorită căreia aceasta iese deosebit de fragedă.

Mare atenție: ciolanul de porc nu trebuie scos din punga termică atâta timp cât se va afla la cuptor. Veți ști că ciolanul este gata în momentul în care punga se va desface. Nu deschideți punga înainte și nici nu scoateți ciolanul din pungă.

Mai jos vedeți rețeta ciolanului de porc pe pat de varză murată. Acesta va fi adorat și de cei mai gurmanzi din familie.

Ingrediente: 
● Ciolan de porc Nivalli în ambalaj pentru cuptor (se găsește exclusiv în magazinele specializate Nivalli) 
● 1 morcov
● 300 gr varză murată
● 1 ceapă 
● piper
● ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:
Puneți ciolanul de porc în ambalaj la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 2 ore. Feliați morcovul, ceapa și tăieți varza. Puneți toate legumele într-un bol și condimentați-le cu piper. Turnați puțin ulei în tigaia încinsă și adăugați legumele. Amestecați-le la foc mic până se rumenesc puțin. Când ciolanul e gata, scoateți-i ambalajul și aranjați-l pe un platou mare peste legumele călite. Savurați!

Fondat în 2010, Nivalli este un combinat de carne și mezeluri din Dubăsarii Vechi, Criuleni, amplasat într-o zonă ecologică pe Valea Nistrului, de unde-i vine și numele. Echipa Nivalli și-a dorit să readucă gustul produselor tradiționale din carne, făcute cu dragoste și răbdare, dar urmând cele mai aprigi standarde europene. Specialiștii din bucătăria Nivalli sunt într-o permanentă căutare de rețete noi, tehnologii inovatoare și gusturi inedite. Utilajul de procesare este adus din Austria și Germania, țări cu o industrie dezvoltată a utilajelor de procesare a cărnii.

0

TOP

X
preloader