Ciorbă cu legume și carne de vițel
0

Ciorba de vițel cu fasole și legume e o rețetă simplă pentru mesele de prânz.

E foarte bogată în arome și texturi, iar din punct de vedere nutrițional conține toți macronutrienții necesari: proteine, carbohidrați, fibre și minerale.

Sosul de roșii, în combinație cu fasolele și carnea de vițel sunt o îmbinare reușită ce merită încercate. Ciorba o să țină sațietate, conține puține calorii și poate fi consumată chiar și când sunteți la regim.

Ciorba cu carne de vițel și multe legume și rădăcinoase e o metodă perfectă de a oferi copiilor legume gătite. Optați pentru mușchi de vițel de la Nivalli (https://www.nivalli.md/produs/muschiulet-de-vita/).

 

Ingrediente:

600 g carne de vițel cubulețe mărunte
cca 3 l apă

3 linguri de ulei
1 ceapă medie tocată fin
1 morcov tocat cuburi (200 g)
sosul din 2 roșii decojite și mixate la blender (240 g)

3-4 cartofi cubulețe (400 g)
70 g rădăcină de țelină tocată
1 rădăcină mică de pătrunjel tocat (20 g) – opțional
1 ardei gras tăiat fâșii

200 g fasole roșie

Condimente:
sare și piper, maghiran, 3 frunze dafin
pătrunjel tocat pentru servit

 

Pregătire:

1. Fierbeți carnea în apă curată până face spumă. Eliminați spuma și reduceți focul. Adaugați boabele de piper, dafinul și maghiranul. Lasați carnea să fiarbă până devine foarte moale.

2. Încingeți uleiul într-o tigaie, căliți ceapa cu morcovul și puțină sare, apoi adaugați sosul de roșii. Mai înăbușiți pentru câteva minute și apoi stingeți. Nu gătiți excesiv.

3. Când carnea a fiert, adaugați amestecul din tigaie, cartofii și restul legumelor tocate. Daca e necesar, mai adaugați apă.  Condimentați ciorba cu sare și piper și aduceți la fierbere. Lasați să fiarbă la foc mic cca 25 minute.

4. Spre final, adaugați fasolele în ciorba de vițel și mai fierbeți cca 5 minute. Stingeți focul și adaugați pătrunjelul sau flăstari de mazăre.

Serviți cu plăcere!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

0

TOP

X
preloader