Beef Wellington
Comentariile sunt închise pentru Beef Wellington

Beef Wellington e o rețetă tradițională englezească popularizată de Gordon Ramsay. Rețeta este constituită dintr-un mușchi de vită învelit în ruladă din aluat foitaj, ciuperci și șuncă. Mușchi de vită Wellington poate fi pregătit ca fel principal de Paște sau Crăciun. Garnitură pentru vită Wellington pot servi cartofii, sparanghelul sau alte legume și cereale pe care le preferați.

De ce se numește Beef Wellington?

Aceasta rețetă poartă titlul primului duce de Wellington – Arthur Wellessley, și a fost pregatită pentru prima dată în iunie 1815, în cinstea victoriei din bătălia de la Waterloo, pe care acesta a câștigat-o. Desigur, până atunci, grecii și francezii mai găteau carne în crustă de aluat, dar anume după acest moment istoric, rețeta de Beef Wellington a căpătat o popularitate imensă.

 

Ingrediente:

Mușchi de vită la temperatura camerei
10 felii de șuncă sau prosciutto (sau mușchiuleț crud-zvântat Nivalli)

400 g aluat foitaj (fără drojdie)
400 g ciuperci tăiate în lamele
3-4 linguri ulei
3 lingurițe muștar
1 gălbenuș de ou
1 crenguță de cimbru proaspăt sau 1/2 linguriță uscat
sare și piper

Etapele preparării rețetei clasice Beef Wellington:

Prăjiți ciupercile în puțin ulei cu puțin cimbru, sare și piper până se evapora apa. Apoi, mixați la blender până obțineți o pastă. Lăsați să se răcorească.

Umplutura de ciuperci pentru Wellington Beef

Condimentați carnea de vită cu puțină sare și piper. Apoi, încingeți o tigaie încăpătoare cu puțin ulei și rumeniți mușchiul de vită pe toate părțile. Imediat după asta, cât e fierbinte, ungeți-l imediat cu muștar pe toată suprafată. Lăsați carnea puțin să se răcească pe masă.

Pe suprafața de lucru, întindeți o folie alimentară. Pe ea așezați feliile de șuncă.

Presărați pasta de ciuperci, iar apoi puneți carnea deasupra.

Rulați cât mai strâns până obțineți o ruladă. Păstrați la frigider pentru 20 minute.

 

Iarăși pe folie alimentară, întindeți foaia de aluat foitaj și puneți rulada în ea. Rulați până obțineți o formă de „bomboană”. Sigilați capetele ca să nu curgă sucul din ea. Gordon Ramsay sugerează să păstram la frigider încă 15 minute aceasta ruladă, dar unele rețete omit acest fapt, deci nu este o regulă strictă.

Crestați aluatul cu un cuțit și apoi ungeți cu gălbenuș.

Coaceți mușchiul de vită Wellington în tava stropită cu ulei, la cuptorul preîncălzit la 200° timp de 20 minute și apoi încă 40 minute la 180°.

Nu feliați carnea când e fierbinte fiindcă se va scurge toată zeama. Lăsați să se odihnească 20 minute înainte de a o servi.

Rețeta Beef Wellington este prefectă pentru toate festinurile în familie.

Serviți cu plăcere!

0

TOP

X
preloader