Antricot de vită la tigaie
0

Antricot de vită sau steak e o rețetă simplă și rapidă. E potrivită pentru persoanele care adoră carnea de vită și o preferă cât mai naturală, fără sosuri sau alte adaosuri. O să obțineți un antricot suculent și fraged daca veți urma trucurile de mai jos.

Carnea de vită este bogată în fier și proteine de calitate. Nutriționiștii recomandă consumul de carne roșie de calitate de cca 2-3 ori pe săptămână. Orice rețetă cu carne va fi reușită dacă se va respecta o condiție esențială: carnea să fie de calitate și proaspătă, așa cum este cea marca Nivalli. Carnea a se va primi suculentă, dacă va avea o grosime de 3,5 cm.

Etapele preparării

Durata de pregătire a cărnii de vită diferă în funcție de preferințe:

Rare – carnea e roșie în interior și cu marginile cenușii
Medium rare – cu centrul roșietic și suculent
Medium – carnea e rozalie și puțin suculentă
Well done – carnea e cenușie și bine gatită

Ingrediente:

1 antricot de vită de cca 65o gr
2 linguri ulei pentru prăjit
sare după prăjire

marinadă:
3 linguri sos de soia
2 linguri ulei
1/2 capațină de usturoi tocat
1/3 linguriță de piper negru măcinat
3 crenguțe de rozmarin (opțional)

1. Amestecați ingredientele pentru marinadă și condimentați carnea de vită în acest sos. Lasați carnea să se frăgezească minimum 4h, preferabil în vas de sticlă. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție o puteți lăsa peste noapte și să-o întoarceți pe partea opusă la jumătate de timp. Eliminați orice urmă de marinadă înainte de prăjire.

2. Încingeți uleiul în tigaie la foc mediu, așeazați antricotul și prăjiți cca 8 minute pe o parte, apoi reduceți focul și mai prăjiți antricotul cca 7 minute pe cealaltă parte cu capacul deasupra. După timpul expirat, transferați antricotul pe un tocător și lasați să se odihnească cca 10 minute înainte de a felia carnea. Nu-l tăiați când e fierbinte fiindcă vor curge toate sucurile din el.

Puteți servi acest antricot de vită cu o garnitură din piure de cartofi (rădăcinoase), orez sau în combinație cu legume: sparanghel, broccoli, ardei kapia copt etc.

Pentru o cina romantica în doi, îmbinați carnea cu un vin roșu pentru a amplifica aromele și simțurile.

Serviți cu plăcere!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

0

TOP

X
preloader